Wednesday, May 18, 2011

Goodbye Tyra Jailani

Salam. Entry aku pada harini special to Tyra Jailani sbb dia dah pegi PLKN. So kat sini nak cite la sikit perangai dia. Hee. Tyra hope kau boleh get used dengan keadaan kat sana okay. Okay pagi tadi Tyra dah mengganggu tido aku. Mulenye baru nak maki, tp bile terbaca msg kau, rase sayu dan kesian kat kau tauu. Antara msgnye

Tyra- Aku dalam bas da ni weh. Bongok betul, aku taknak pegi do. Nangis2 aku tadi. Nanti abis plkn aku keje tempat kau
Aku-Jangan macam tu, nanti kang da sampai sane kau taknak balik pulak. Tcare nanti ade bf ensem bagi aku (sempat lagi aku menggatal)
Tyra- Orait derr, tengok2 je aku satu kem dengan ****. Ha cane tu? Hahaha. Kau cuti kan? Semalam msg    ngn jeerah pastu dia ajk pg bercuti nanti. Hahaha (nama tak dpt dinyatakan ats sebab2 tertentu)
Aku-Tak dapat jep, **** kat perak. Hehe. Alah kau ngn  jeerah same gebang je. Cuti, tp rase nak keje. Malas dok uma nnt terkenangkan kau  yang dah pegi PLKN. Hehe
Tyra-Oh yeke, dekat sgt tu perak. Alah gebang sekali sekala takpe kot. Aku da jalan da weh. Hati kat kl, diri kat sarawak, Camtu pulak en. Hehe.
Aku-Oh yeke, rmi tak satu bus tu? cube tgk ade bf hensem tak? Nanti kau amik flight katne? (Menggatal lagiii)
Tyra-Aku amik kat KLIA ler. Ade kot. Tak ramai do budak KL, boleh dikira dengan tangan.
Aku-Oh yeke? Habistu dlm tu bape org je? Mesti best en dapat fly pegi sarawak, tu dikire melancong gak la kan. Hehe (kesian aku tak penah pegi sarawak)  
Tyra-Melancong hek kau. Ade la dalam 30 orang, bosan oh. Lepas ni skandal kau pulak pegi en. *******. Hehehe (tak dapat dinyatakan jugak ats sebab2 tertentu)
Aku-Kau ni, pegi la borak, takkan nak membatu je smpi KLIA. Eleh ******* tu lambat lagi. Yang penting **** tu, risau pulak dia jumpe org lagi comel dari aku. Haha perasan. Kau nanti mesti jumpe bf en. Hish bestnye. Hehe. habistu boleh pki hp hari ape je?
Tyra-Taktau la, hari ahad ngn sabtu kot. Weh giler kau, ***** tetap dihatiku okay.. AKu nak borak camne, sume diam je. Dak sebelah aku ni borak sikit2 je.
Aku-Ala ***** tu lain la, hati org boleh berubah. Buatnye kau jumpe lagi bagus drpd dia, tergugat kau nanti. Oh habistu kau dah topup bape puluh hengget ni? hehe. Ala sebelah kau laki ke pompuan, borak je ape yg patut, kalau laki syok sikit. Hehe kau dah katne ni? (tengok tu, dah la menghasut pastu menggatal lagii, haih aku ni)
Tyra-Aku topup 10 je. Aku da ade kat Bukit Jalil da ni. Pompuan sebelah aku ni. InsyaAllah tak berubah weh. Pandai2 je kau en (bagusnye kawan aku ni, hehe)
Aku-Memang la, tapi susah weh kalau dah jauh ni nak2 kalau kat sane ade laki syok kat kau, tiap2 hari kau mengahdap org same je mane tak cair kan? Hahaha (yaAllah mengahasut lagi)

Lepastu tyra terus menyepi tak reply msg aku. Haha agaknye mungkin busy atau bengang dengan aku asyik menghasut je. Tapi aku tau kau tak bengang, kau tau kan aku camne. Heee. Aku harap kau seronok kat sana, jumpe kawan2 baru TAPI jgn lupe aku, kalau kau lupe aku taknak kawan kau. Hehe. Tapi yang penting setia pada yang satu okay. Aku tau kau boleh kawal, sebab kau kan syg setengah mati dekat ***** tu kan smpi kau sendiri taknak lepaskan dia. Aku terigt dua hari lepas kite pg sogo and pic kau yang paling comel dlm phne kak ina tu. Serious pic tu kelakar nak mampus kan smpi kite semua tergelak besar kat mcD tu. Buruk bebeno rupe kauu. Haha ikutkan nak je aku upload, tapi aku faham kau tak suke, yela pic tu dah menunjukkan betapa tak senonohnye kau. Hee kau jgn risau, pic kau selamat dekat tgn kak ina tu ye. Aku pun terigt time kite jadi promoter tu lepak kat dalam stor pastu lawan ******* en en. Tak terbayang aku do kelakar betul time tu. Pastu rindu nak bergosip dengan kau, nak makan dengan kau. Yang paling penting aku rindu nak KAROKE dengan kau okay. Rindu nak menjerit nyanyi lagu shima, pastu gelek2 nyanyi lagu mas idayu. Seronok gile. Lepas ni kalau kau balik sini aku harap kau tak berubah and still macam dulu. Tapi byk2 perangai kau satu je aku tak minat. Kau suke remind aku bnde yang same SETIAP HARI. Bosan aku tau. Antaranya kau mesti remind aku nanti kite gy karoke tau, esoknye kau remind lagi bnde same. Lepas tu asyik remind aku pasal nak keje lepas habis PLKN. Berapa byk kali dah kau bgtahu aku? Jgn risau okay. Aku igt ape yang kau cakap, sekali kau cakap dah cukup bingit telinge aku. And lepas ni tolong jangan gebang dah okay, rimas aku. Btw youre the best :)







 
  

Sunday, May 8, 2011

The lazy girl

Assalamualaikum.

Today I don’t feel like doing anything
I just wana lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
Cus today I swear im not doing anything.

Hee adakah anda tahuu lirik itu? yeay sudah semestinye Bruno Mars-The Lazy Song. Dan saya Si Lazy Girl. Harini mood aku seriously sebijik macam lagu tu okehh. Kau bayangkan pukul 6.40 aku bangun semayang subuh, lepas settle semayang aku terus lay down di atas katil dengan selesanya dan menyambung tidur sehingga pukul 9.30 pagi. Lopeh bangun tu den mencekik pulak. Mak aku beli murtabak do, faveret gwa. Memang sedap ah aku bedal en. Lepas da kenyang tgk tb pulak smpi kol 12. Tetibe mak ayh den nak balik kg pulak di Negeri Sembilan, kg apak ku ye. Balik hari je pun nak nengok nenek aku. Mak saya pulak orang Kelantan. Eceh sebok gak nak bgtau. Bile mereka dah nak bertolak, mak aku da pesan kepada anak daranya ni supaya kemas rumah. Aku pun seperti anak yang patuh hanya mengangguk sambil memberi pujian kepada mak aku sbb baju dia cantik harini. Eceh mentang2 hari ibu kan. Hihi. Haa bercakap pasal hari ibu ape yang korg hadiahkan kepada mak korg? Hadiah berupa ciuman kah atau pun barangan seperti bag kah, lipetik Simply Siti kah dan sebagainye? Aku macam biasa laa. beli present pun mak aku syg nak guna sepertimana aku belikan beg dompet utk dia. Hari esok dan seterusnya aku tgk berbalut plastik lagi beg dompet tu, bila aku tanya jawapan dai sangat membuat aku terharu. "Sayang la nak gune, gune time Hari Raya jela". So hadiah aku untuk Hari Ibu ni hanyalah million hugs and kiss for you bonda. Pesanan aku hargai dan sayangi lah ibu anda selagi mereka masih ada dimuka bumi ini. Salam

Oh bonda Ilapchuuuuu<3

Sunday, May 1, 2011

Title for this entry?

Assalamualaikum. Tulun tulun saye dah kekeringan idea. Tu pashal laa ana da lame tak update blog. Lagipun keje, so balik keje memang tak ahh aku nak bukak blog update segala bagai walaupun ade hot story ala2 "pisang goreng panas" dan hati aku membuak2 nak story kat you ollz tapi disebabkan kemalasan yang mencapai tahap maksima, niat aku terkubur begitu sahaja dan hari2 berlalu tanpa menyebarkan cerita panas itu. Jadi disini saya nak memaklumkan bahawa saya sedang menaiktaraf blog saya yang dah lame tak diusik ni. Ikutkan aku malas nak design2 blog aku cecantik cam org lain. Biorlah mereka bersaing antara satu sama lain tapi blog aku biar lah sesimple ini sahaja. Maleh teman nak nuka lagi. Okay tadi aku terbaca pasal entry Eika http://eikayaacob.blogspot.com/2011_04_01_archive.html. Hamboi, perli aku ke ape? Ish aku bukan ape, since dah naik pangkat ni, aku busy kot. Nak jage staff2 aku lagi, igt senang ke. Tiap2 hari ade je complain, lepas tu kena buat proposal lagi. Dengan nak lepak lagi, mmg tak pat ah der, pengsan aku camtu. Takpe nanti aku cuti kite lepak la en en. Hihi btw aku sendiri taktau arah tuju aku pasal entry ni. Seriously im out of idea. Haha soryy korg, salam

Sunday, April 3, 2011

Konsert tirai AF9

Asaalamualaikum. Semalam iaitu 2 April 2011, konsert tirai AF telah diadakan di Jusco AEON au2. So keadaan di sana sangat menyesakkan okay. Sebelum konsert start aku pergi jalan2 cuci mate dulu kat dalam. Rase dah puas mencuci mate, so kitorg menuju lah ke tempat konsert tersebut. Tgh2 nak jalan tu ade pulak yang tolak, what the h. Sabar jelah. Igt kau sorg ke nak jalan. EE backhand jugak baru tau. So kitorg dah pilih port baik, dok belakang sekali. Jadiknye orang2 yang depan jelah duduk, aku berdiri je, baru puas tgk enn, nak2 kat depan aku ade kipas yang keluar air tu, fuishh nikmat la dalam panas2 tu dapat rase tempias kipas air tu en. And konsert pun bermula lah. Tgh2 aku syok tgk tu, ade pulak sekumpulan budak lalu depan aku and menghalang pandangan aku. Ni yang aku rase nak beduk sorg2 ni. Semak je, pegi la tempat lain. Lepas tu dengan sopan santun nye aku tepuk bahu budak tu suh dia ketepi sikit. Dia tgk aku macam tak puas hati je, hehe kesah pulak aku. Dahtu keadaan dah kembali selesa, datang pulak sorg makcik arab tibe2 melepet kat sebelah aku. Takpe lagi la en dok sebelah aku, tibe2 dia macam tolak aku sikit. Ish makcik, sabar ye behave yourself, saye tau la makcik macam nak berdansa je bile tgk stacy on stage, tapi jgn tolak2 la. Agaknye dari ekspesi muke aku yang comel tu, dia paham kot aku macam tak selesa. So dia move ke sana sikit, thnk you makcik :)
So nak dikatekan dalam banyak2 peserta AF tu, setakat ni lah en bg aku lena okay kot dgn erul sbb dia  bwk lagu korea dgn bagus sekali. Congrats erul, keep it up.

Tu diaa dah rase macam artis. Hehe